Airpress schroefcompressoren

Een Airpress schroefcompressor bestaat uit een behuizing met daarin 2 rotoren voorzien van een schroefprofiel (m/v). Als de rotoren gaan draaien, wordt het gas tussen deze rotoren gecomprimeerd. Het geheel van behuizing en rotoren wordt element genoemd. Afhankelijk van de gewenste einddruk kunnen meerdere elementen in serie worden toegepast. Tussen deze elementen wordt dan een tussenkoeler voorzien om de inlaattemperatuur van het gas naar het tweede element te verlagen

Een schroefcompressor kan zowel droog (olievrij) als olie- of watergeïnjecteerd zijn. De olie of het water dient een drieledig doel: smering, afdichting en koeling.

De meest gebruikte toepassing van een schroefcompressor is als luchtcompressor voor het maken van perslucht. De schroefcompressor bestaat dan, naast het element, uit een inlaatfilter, nakoeler, oliekoeler, eventueel tussenkoeler en regelsysteem. De koelers kunnen zowel lucht- als watergekoeld zijn.

Bij Veenstra Techniek kunnen wij de meeste Airpress schroefcompressoren uit voorraad leveren, afhankelijk van het model. Dat houdt in dat u uw schroefcompressor na bestelling dus snel geleverd krijgt. Indien u vragen heeft over een bepaal model Airpress schroefcompressor, neem dan even contact met ons op. We nemen graag de tijd voor u om de verschillende modellen door te spreken en om uit te zoeken wat de beste optie voor u is.

Bij ons heeft u de keuze uit verschillende soorten apparaten. Zo hebben wij bijvoorbeeld compressoren met een unit basic, APS basic met ketel en APS basic met ketel en persluchtdroger. Binnen het assortiment APS Basic heeft u de keuze uit APS 3 t/m APS 15 en lopen de prijzen uiteen van €3000 tot een kleine €6000. Welk apparaat het meest geschikt voor u is, is afhankelijk van de werkzaamheden waarvoor het apparaat benodigd is. De prijzen van de modellen met ketel en met ketel en persluchtdroger liggen daar uiteraard nog weer boven. Bij uw keuze voor een schroefcompressor is met name de capaciteit, de ketelinhoud, het vermogen en de werkdruk van belang. Bepaald dus de zwaarte van de benodigde werkzaamheden en maak op basis daarvan uw keuze voor de juiste compressor. Indien u hier hulp bij nodig heeft, dan helpen wij u graag. Neem hier dus gerust contact over op, zodat u de juiste Airpress schroefcompressor kunt kiezen.


Verfijnd zoeken