Houtkachel

 

Houtkachels

Een houtkachel wordt vaak gekozen om dat deze een bepaalde sfeer en gezelligheid in een woning brengt. Daarnaast geeft een houtkachel een aangename stralingswarmte waar geen enkele andere verwarmingsbron tegen op kan. Houtkachels zijn er in vele soorten en maten, we hebben de normale metalen houtkachels welke van vuurvaste stenen zijn voorzien, daarnaast zijn er ook gietijzeren kachels. Door een kachel met vuurvaste stenen te voorzien voorkomt je dat een kachel ontzettend heet wordt maar ook als het vuur minder wordt de stenen de warmte gaan uitstralen, hierdoor krijgt een kachel een hoger rendement. Bij een gietijzeren kachel wordt de warmte door de kachel op genomen een gietijzeren kachel van 6Kw heeft al gouw een eigen gewicht van een 80Kg.

Door de jaren heen zijn er veel andere kachels op de markt gekomen hierbij valt te denken aan hout gestookte ovens welken zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Bij deze kachels zie je dat de oven boven het vuur is geplaatst maar ook de afmetingen heeft om in een bestaande keuken te integreren. Waar steeds meer vraag naar komt zijn hout gestookte ovens met een kookplaat ook deze zijn geschikt om zowel binnen als buiten gebruikt te worden. De houtkachel die er wordt gekozen moet natuurlijk passen in een woning, je zit met afmetingen en het model van een kachel, maar ook moet er rekening gehouden worden met het vermogen van de kachel de omvang van de ruimte en de temperatuur stijging welke men in een woning wilt bereiken.

Door de opkomst van palletkachels en pallet cv kachels zijn de houtkachels met cv verwarming meer op de achtergrond komen te staan dit door de subsidies welken op palletkachels zit waardoor de aanschaf een stuk goedkoper wordt, maar ook het praktische aspect wil je een woning volledig verwarmen met hout met een hout-cv kachel wordt er snel een 20M3 verbruikt.  Ook zal er haardhoud gekocht en verwerkt moeten worden. Bij een palletkachel koopt men een aantal kilo’s pallets welken in zakjes kanten klaar geleverd wordt.

Door het gebruik te maken van een houtkachel kan er zeker op aardgas bespaard worden, ook al zal er haard hout gekocht moeten worden.


Product vergelijk (0)


Houtkachel kachel gietijzer 7Kw

Houtkachel kachel gietijzer 7Kw

Houtkachel 7Kw Houtkachel gietijzerVermogen 7 kwbr 43.8 cm hoog 82.3 cm diep 40.9 cmgewicht 66 kgach..

489,00€ Excl. BTW: 404,13€

Houtkachel kachel gietijzer 7 kw

Houtkachel kachel gietijzer 7 kw

Houtkachel kachel gietijzerSpecificatieVermogen 7KwAfmeting kachelBreedte 47,5 cmDiepte 43,8 cmHoogt..

399,00€ Excl. BTW: 329,75€

Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2